Pozovite nas: +381 (0) 11 322 6774|snezana@grossi.rs

Lipoliza

Salon je svojom ponudom tretmana, poodavno svrstan u jedan od vodećih salona kod nas!!!

Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu, pomoću koje možemo izmeniti oblik delova tela ili lica.

Na kojim delovima tela se lipoliza najčešće primenjuje?

Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se upornim vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati.

U najvećem broju slučajeva metoda se primanjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku.

Koje se supstance koriste prilikom tretmana?

Supstance koje se koriste za tretman lipolize su 5% Phosphatydil cholin i Dezoksipholat, enzimi koji se već duži niz godina koriste venskim putem kod podsticanja jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije. Prilikom primene, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz našeg organizma. Potrebno je naglasiti da se ovim postupkom ne menja nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Od kada je tretman lipolizom u upotrebi?

Navedene aktivne supstance se sa velikim uspehom još od 1995. godine koriste u estetskoj medicini za preoblikovanje lica i tela.

Kako izgleda tretman lipolize?

Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je bezbolan ali se nakon 15 minuta od aplikacije razvija osećaj peckanja, crvenilo i otok tretirane regije. Nakon dva sata nestaje crvenilo i bol a otok moze tajati i do dve nedelje nakon završetka tretmana. Narednih 6 do 8 nedelja postoji osetljivost pri pritisku na tretirano masno tkivo. Efekat tretmana se posmatra nakon jednog meseca od aplikacije a krajnji efekat je nakon dva meseca.

Koliko traje tretman?

Tretman lipolize traje 20 do 30minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije.

Postoje li prednosti lipolize u odnosu na liposukciju?
Da. Prednost lipolize u odnosu na liposukciju je u nemogućnosti nastajanja neravnina na tretiranim delovima tela i fibroze, ukoliko se adekvatno aplikuje lipolitik. Koliko tretmana je potrebno? Jedna regija se tretira sa 3 do 4 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je spor a lipolitik deluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na telu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman. Postoje li neke komplikacije tokom ili posle tretmana? Tokom tretmana mogu nastati modrice pa se savetuje pauza u uzimanju sredstava koje razredjuju krv, poput Andola, Acetisala, Ginko bilobe, Vitamina E. Pojava bolnih čvorića je uobičajena i prolazna a posledica je razvijanja upalnog procesa pri razgradnji masti. Tri dana nakon tretmana može se početi sa masažama i uobičajenim vežbanjem. Preporučuje se unošenje od 1,5 do 2 litra tečnosti dnevno.

Da li je efekat tretmana lipolizom trajan?

Efekat je trajan kod osoba koje ne povećavaju kilograme. U obimu se gubi od 1 do 10cm u zavisnosti od regije koja je tretirana. Oko 6% populacije ne reaguje adekvatno na fosfatidilholin pa je kod ovih pacijenata efekat manji. Lipoliza nije metoda kojom se gube kilogrami. Razlika u težini pre i posle tretmana lipolizom je gotovo identična, ako osoba nije na restriktivnoj dijeti. Osobama alergičnim na soju i vitamin B ne preporučuju se tretmani lipolize.

ZABLISTAJTE U PUNOM SJAJU

Promotivne ponude

Pogledajte trenutne akcije i popuste u našem salonu i izaberite tretman po svojoj meri.

Saveti

Ljubazno osoblje našeg salona će vam u svakom trenutku pružiti korisne i stručne savete vezane za negu lica i tela.

Pitaje nas

Tu smo za vas. Postavite nam pitanje putem kontakt forme i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.