Pozovite nas: +381 (0) 11 322 6774|snezana@grossi.rs

Epilacija

Salon je svojom ponudom tretmana, poodavno svrstan u jedan od vodećih salona kod nas!!!

1. STA JE TRAJNA EPILACIJA IPL-om?

Epilacija IPL-om je neinvazivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja dlacica. .
Prema izvestajima Svetske Zdravstvene Organizacije, to je najefikasnija i najbrza metoda za uklanjanje nezeljenih dlacica. IPL je svetlost velike energije koja se vezuje za pigment dlake – melanin. Kao takva, energija svetlosti “putuje” do korena dlake, gde se pretvara u toplotnu i trajno unistava koren dlake. Tako se unistavaju sve dlacice koje su obuhvacene svetlosnim zrakom. Rec je o dlacicama koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta. Sto je koza svetlija i dlaka tamnija, veci je i uspeh svakog pojedinacnog tretmana. Naravno, ne postoji stoprocentni uspeh i on se krece oko 90-95 %.

2. KO MOZE DA IDE NA EPILACIJU IPL-om?

Svi oni koji zele da uklone tamne dlacice sa lica i tela. Pol nije vazan, vec vasa resenost da se trajno oslobodite balasta koji Vas opterecuje godinama. U slucaju da imate neki hormonski poremecaj ili zdravstveni problem koji izaziva povecanu maljavost, potrebno je prvo zaleciti izazivaca maljavosti, pa tek onda pristupiti tretmanu trajne epilacije IPL-om.

3. KOLIKO PUTA SE RADE TRETMANI I ZASTO?

Epilacija IPL-om je, za sada, najsavrsenija metoda uklanjanja nezeljenih dlacica. Medjutim, njihov rast mozemo podeliti na 3 faze: ANAGENU, KATAGENU I TELOGENU. Rast dlake je neujednocen, i mi je mozemo trajno unistiti samo kada se ona nalazi u anagenoj fazi, ili fazi aktivnog rasta. Posle jednog tretmana moze se ocekivati unistenje 20-30% dlacica. Prosek ponavljanja je veoma individualan i zavisi od jacine i gustine nezeljenih malja, ali je uobicajeno oko 5 ponavljanja. Tretmani se ponavljaju na 6-8 nedelja, u zavisnosti od dinamike rasta. Razmak moze biti i veci.

4. PRIPREMA ZA LASERSKU EPILACIJU

Za dobre rezultate boja koze mora biti svetla i neosuncana, a dlaka tamna, tako da postoji kontrast izmedju boje koze i boje dlake. Dlaka na odredjenoj povrsini (nausnice, brada itd.) ne sme biti depilirana ili iscupana pincetom iz korena, 6-8 nedelja jer nam za uspesan rad upravo treba koren dlake. Kada je lice u pitanju to moze biti malo neprijatno, ali je tada dozvoljeno uklanjanje dlacica sa povrsine koze seckanjem i depilacionom kremom.
Treba voditi racuna da se ne uklanjaju svetle dlacice da i one ne bi ojacale. Noge, pazuh i prepone se mogu brijati. Nakon 6-9 nedelja koren je spreman za epilaciju, jer ima dovoljno pigmenta u sebi ako se ispostuju svi ovi parametri. Rezultat nece izostati.

5. DA LI BOLI EPILACIJA IPL-om?

Epilacija IPL-om je neinvazivna, sto znaci nema krvi, uboda, oziljaka i slicno. Imajuci u vidu zaista fantasticne karakteristike aparata IPL water light, koji koristimo, o bolu se moze samo govoriti u tragovima, jer gotovo da ga nema. Oseti se malo peckanje, a koza u nekim slucajevima posle toga moze dobiti blago roze boju, ali je to individualno. Tretmani su izuzetno brzi i efikasni, od svega nekoliko sekundi do nekoliko minuta, vec u zavisnosti od povrsine koju tretiramo. Tokom rada se ne koriste nikakvi anestetski gelovi, jer su nepotrebni, ali i zbog cinjenice da znatno umanjuju efikasnost rada lasera.

6. STA SE DESAVA POSLE TRETMANA?

Posle tretmana unistene dlake ostaju u kozi. Kada pocnu da izlaze na povrsinu treba ih pustiti da same ispadnu sto ce se dogoditi u naredne 2-3 nedelje. Dlacice koje posle toga ostaju, su tanje svetlije i pripremamo ih kao na pocetku. Narednih 6-8 nedelja se cuva i priprema koren za sledeci tretman. Koza se posle tretmana maze Pantenol kremom, 3-5 dana, ujutru i uvece. Nakon tretmana IPL-om kod nas, mozete se normalno ukljuciti u svakodnevne aktivnosti.

ZABLISTAJTE U PUNOM SJAJU

Promotivne ponude

Pogledajte trenutne akcije i popuste u našem salonu i izaberite tretman po svojoj meri.

Saveti

Ljubazno osoblje našeg salona će vam u svakom trenutku pružiti korisne i stručne savete vezane za negu lica i tela.

Pitaje nas

Tu smo za vas. Postavite nam pitanje putem kontakt forme i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.