Pozovite nas: +381 (0) 11 322 6774|snezana@grossi.rs

Dermoabrazija

Salon je svojom ponudom tretmana, poodavno svrstan u jedan od vodećih salona kod nas!!!

S vremenom naša koža prolazi kroz nekoliko fizičkih promena što zahteva primenu novih tehnika tretiranja. Različiti faktori, drustveni i prirodni, stres, duvan, zagađenost i klimatizacija, preveliko izlaganje Suncu... odgovorni su za ove promene koje utiču da nega kože napreduje kako bi je održavali zdravom i izbalansiranom. Voda koju koristimo sadrzi previse hlora i krečnjaka. Štaviše, ako tome dodamo agresivne sapune, a ne preduzimamo bilo kakve tretmane za zastitu kože, sve to zajedno doprinosi povećanju pH vrednosti kože, koža postaje dehidrirana i deluje nezdravo. Samim tim  se javljaju neželjeni efekti kao što su: dehidracija kože, dublji podočnjaci, gruboća, tamne fleke, opuštanje epidermisa i nemogućnost apsorpcije bilo kakvih aktivnih i kozmetičkih sastojaka.

Kozmetički tretmani su napredovali kako bi mogli da ponude različita rešenja sve komplikovanijih problema.
Istraživanja su pokazala vezu između skidanja na površinskom nivou i reprodukcije ćelija, čineci novonastale savremene tretmane sposobnim da izvedu dubinski piling. Mikrodermoabrazija je jedan od tih tretmana.

Dermoabrazija podrazumeva skidanje površinskog(izumrlog) sloja kože. To je dubinski piling koji se postiže delovanjem mikrokristalima aluminijum oksida na kožu velikom brzinom. Osnovni uticaji su: podmlađivanje dermisa dubinskom masažom i stimulacijom cirkulacije, dubinsko čišćenje otvorenih pora, strije, ublažava, smanjuje fleke, aktivno dejstvo kozmetičkih sredstava...Kada izvodimo dermoabraziju, pre svega postižemo čišćenje na lokalnom nivou što znači da će  proizvodnja kolagenskih vlakana porasti. Ovim procesom podstičemo podmlađivanje i dobijamo kožu sa jakim stepenom ishranjenosti ćelija.

Protokol tretmana:
Najpre ćemo očistiti površinu koju ćemo tretirati sa Alesija Nature Make-up Remover gelom, koji ćemo potom, odstraniti vodom. Nanećemo Alesia  Azulen Descongestan Tonic.

Pre pilinga ćemo koristiti losion kako bi područje koje tretiramo  bilo potpuno dezinfikovano. Sačekaćemo da se koža osuši. Potom ćemo pristupiti  postipku dermoabrazije. Ova tehnika je bazirana na upotrebi sitnih kristala   koji izazivaju skidanje površinskog sloja kože  (dubinski piling). Kada se nastavak prisloni na kožu, vazdušno kolo se zatvara. U tom trenutku mikrokristali se izbacuju na epiderm proizvodeći perutanje kože . Vakuum podize površinu kože  i veoma brzo usisava mikro kristale zajedno sa izumrlim ćelijama i izbacuje van.

Po završetku ćemo odstraniti sve zaostale mikro kristale. Ponovo ćemo očistiti lice tonikom, a nakon toga na kožu ćemo naneti Alesia  biljni serum za regeneraciju, koji ćemo ultrazvukom penetrirati u duboke slojeve kože koja je nakon tretmana dermoabrazije, poput sunđera, spremna da upije sve potrebne preparate. Nakon toga ćemo na kožu naneti emulziju, u zavisnosti od toga da li radimo tretman za regeneraciju kože, tretman protiv bora, fleka, strija ili ožiljaka...koju ćemo, takođe, ultrazvukom ubaciti u kožu.
Na lice stavljamo gazu nakvašenu Azulen tonikom. Zatim nanosimo Alesija regenerativnu masku kako bismo dobili hiper vlažni efekat. Posto uklonimo masku nastavicemo sa nanošenjem hidrantne kreme i kreme za zaštitu od sunca.

Uprkos koristi koju kozmetika ima protiv starenja, dermoabrazijom se postižu delotvorniji i trajniji efekti. Tretmanom se smanjuje zadebljalost kože i stimulise regeneracija epiderma. Odličan je tretman za poboljšanje stanja i uklanjanje ožiljaka od akni. Fleke i strije se takođe mogu uklanjati ovim tretmanom.

Tretman je potrebno ponavljati. U zavisnosti od problema koji tretiramo zavisi i broj tretmana. Obzirom da se tretman zasniva na skidanju povrsinskog sloja kože, ukoliko skinemo više slojeva, u određenim vremenskim razmacima, problem bora, ožiljaka, strija... će biti manji i manje izrazen.

Tretman mogu koristiti osobe bilo kog starosnog doba, i bilo kog tipa kože. Nakon tretmana nema crvenila, ljuspanja kože niti bilo kojih neželjenih efekata.

Cena tretmana je 55 evra.

ZABLISTAJTE U PUNOM SJAJU

Promotivne ponude

Pogledajte trenutne akcije i popuste u našem salonu i izaberite tretman po svojoj meri.

Saveti

Ljubazno osoblje našeg salona će vam u svakom trenutku pružiti korisne i stručne savete vezane za negu lica i tela.

Pitaje nas

Tu smo za vas. Postavite nam pitanje putem kontakt forme i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.